Aktiviteiten zomer 2017


Terug naar navigatie zomer 2017

Verblijf Sirjansland juli 2017


Maandag, 17 juli 2017.

Vandaag zou het eindelijk zo ver zijn om een week in het caravanetje van Trudy in Sirjansland door te brengen. Ik had er mijn fysio voor deze week moeten afzeggen. Het was voor dit jaar voor ons de eerste keer. Dus het zou wel eens een grote troep daar kunnen zijn met gras dat een meter hoog zou kunnen staan en lekke waterleidingen.

Marian was inmiddels met onze camper op vakantie naar Frankrijk, Brittange vertrokken. De vraag van haar kwam wat plotseling en de afgelopen weken zijn we daar nog even druk mee bezig geweest. Toen het stel ( Marian plus Bo) uiteindelijk vertrokken was, was het onze beurt. We namen geen snorscooter en eBike niet mee deze keer. Dit vooral daar ik nog niet kon fietsen van wege mijn open wond. Nadat alles was ingepakt en in de auto was geladen vertrokken we. Een klein uur later arriveerden we op onze camping. Sirjansland ligt vlakbij Bruinisse op het eiland Schouwen in Zeeland. Wat we al vreesden was waarheid. Het gras stond bijna een meter hoog met een hoop pollen tussen de stenen van het terras. Toen we alles hadden uitgeladen werd de elektriciteit eengezet en het water aangesloten. Na enige tijd hoorden we water lopen en ja hoor onder de caravan kwam overal water uit lopen. Er bleken, net als vorig jaar, flinke gaten in de waterleidingen te zitten. De waterleidingbuizen, zowel in als onder de caravan waren en van de winter kapot gevroren. Snel werden alle kranen  weer dicht gedraaid. We wilden wegens onze ervaring uit 2015 Samman niet weer inhuren voor de klus. Tijdens een verjaardag bij Frans en Mary had hun zoon Andy aangeboden te helpen als de gasinstallatie gekeurd mocht worden. Hij was gecertificeerd en mocht gasinstallaties keuren.

Daarop besloten we naar huis terug  naar huis te gaan. Na alles weer te hebben ingepakt vertrokken we.

Thuis aangekomen werd Andy gebeld en deze zou bekijken wanneer hij een mogelijkheid had om naar onze camping te komen. Uiteindelijk werd afgesproken dat het maandag 24 juli zou worden.

Maandag 24 juli 2017, Vandaag weer vertrokken. Doch in de loop van de dag meldde Andy dat zijn werk was uitgelopen en werd het de volgende dag. We zijn toen toch gebleven en kregen een paar gieters water van onze buurvrouw. Het was wel even behelpen zonder water, vooral voor het koken en de WC.

Gelukkig deed de elektra en de TV het goed.


Dinsdag, 25 juli 2017. Vandaag kwam Andy in de loop van de morgen. Hij heeft ruim een halve dag nodig gehad om alle lekke buizen te vervangen. Vervolgens werd de gasinstallatie schoon gemaakt, gekeurd en OK bevonden. We hbben daarna geen problemen meer gehad.

Hierna ben ik begonnen met het schoonmaken van het terras. Een forse tijdrovende klus. Ondertussen hebben we nog wat inkopen gedaan voor de komende maaltijden.


Donderdag, 27 juli 2017.  Vandaag zal Sjaak getrimd worden. Dus, tegen de middag vertrok Trudy met Sjaak naar Gouda.

Die dag heb ik het terras en de border flink aangepakt. Beiden zijn nu voor het grootste deel schoon van onkruid.  Nu de rest nog.

Toen Trudy met de kale Sjaak terugkwam was ik “total-loss”. Ik ga de volgende week weer verder als het weer mee zit en ik weer wat energie heb. Want er wordt veel regen voorspeld. Maar misschien valt het mee.Navigatie zomer2017

Zaterdag, 29. juli 2017. Gisteren en vandaag was het “prut weer”.

Het regende vele malen gedurende de dag. Hevige buien afgewisseld met motregen. In de morgen zijn we nog gauw tussen de buien boodschappen wezen doen en verder hebben we TV gekeken of gelezen. Nee, geen dag om terug te zien. Bovendien vind ik het nu erg fris worden.

Voorlopig geen nieuws. We vertrekken morgen weer naar huis, daar ik maandag een afspraak heb in het ziekenhuis. Als het morgen het zelfde weer is als vandaag, vertrekken we vroeg.

Zondag, 30 juli 2017. Vandaag was het weer prut-weer met in de morgen een flinke hoosbui. Tegen de middag zagen we even de  zon. We hadden inmiddels wel besloten om zo snel mogelijk in te pakken en te vertrekken. We waren net onderweg toen Trudy zich herinnerde dat het gas niet was afgesloten. Aldus weer snel terug gereden, niet voor de eerste keer!, naar de camping. De klus was vervolgens snel geklaard en we vertrokken daarna opnieuw. De rit naar huis ging voorspoedig. Het was erg stil op de weg daar de meeste Nederlanders blijkbaar in het buitenland zitten.

Thuis aangekomen werd de boel snel uitgepakt. Het was immers nog steeds droog!! We hebben intussen nog een berichtje van Marian gekregen dat ze as donderdag gaat inpakken om naar huis te rijden. We hoorden dat kleindochter Bo niet veel zin heeft om te vertrekken. We zullen zien. Als ze maar voor maandag 7 augustus 2017 terug zijn, voor de APK. Verder rustig de avond doorgekomen.


Maandag, 31 juli 2017. Vandaag moet ik naar het ziekenhuis voor nieuwe zooltjes te bestellen.en vanmorgen naar de fysio.

Volgende week maandag kan ik de zooltjes ophalen. En met de snorscooter van Trudy naar het ziekenhuis gereden. Ik kan daar dan makkelijker parkeren en weg rijden dan met de auto. Op de terugweg kon ik nog even tanken. Verder kwam onze vriendin Cherry nog langs met haar teckel Lotje. Verder weinig nieuws te melden.

Ons sta-caravannetje op camping ‘t Hoge Zand in

Sirjansland

 Zomer2017-01 Zomer2017-05

Klik hier voor de fotocollage Goes en Zierikzee

Zomer 2017-03

Eiland Schouwen-Duiveland,

“Land&Zee”

Klik hier voor de fotocollage Bruinisse

Zomer2017-08